Bekabelingssystemen

Bekabelingssystemen

Tegenwoordig bestaan de meeste gebouwen uit een gestructureerd bekabelingssysteem. Dergelijke systemen bestaan uit een stervormig aangelegd netwerk met één of meerdere verdeelpunten op een aantal centrale locaties in een gebouw. Wij verbinden de verdeelpunten met elkaar, door gebruik te maken van een koper of glasvezel “ backbone ”. Daarna monteren we alle geïnstalleerde kabels in het gebouw af in 19” patchkasten op glasvezel en/of RJ45 distributiepanelen. Dit gebeurt in de verdeelpunten (ook wel MER of SER ruimtes genoemd).

Hierdoor ontstaat er een een overzichtelijk geheel. Hierdoor kan er op simpele wijze een verbinding gemaakt worden tussen de netwerkapparatuur of telefooncentrale. Maar ook de gebruiker op de werkplek. Op de werkplekken worden wandcontactdozen aangelegd voorzien van RJ45 connectoren met een unieke codering. Deze codering correspondeert met het desbetreffende poortje op het distributiepaneel, waardoor het een simpele handeling is de gebruiker te koppelen met de netwerkapparatuur of de telefooncentrale.

Dit klinkt natuurlijk erg technisch en dat is het ook. Trend installatietechniek BV is specialist in het aanleggen van bekabelingssystemen. Als u een leuke klus voor ons heeft dan nemen wij die graag van u aan. Want we laten graag zien dat we goed zijn in wat we doen. We zijn specialist in het aanleggen van bekabelingssystemen in een complexe omgeving.

Informatie opvragen over bekabelingssystemen

En is uw interesse gewekt? Wilt u meer informatie hebben over onze bekabelingssystemen en aanlegmethodes? Neem dan  geheel vrijblijvend  contact met ons op.