Blog

Domotica beveiliging

Diensten van Trend

Met een domotica beveiligingssysteem is er veel meer mogelijk dan met een regulier beveiligingssysteem. Zo is het mogelijk om met een domotica beveiligingssysteem gemakkelijk uw woning in de gaten te houden vanaf uw smartphone. Eigenlijk kan de hele beveiliging vanaf uw smartphone geregeld worden. Ook komen alle inbraak meldingen direct binnen op uw smartphone.

Camerabewaking

Met een domotica camerabewaking systeem kunt u 24/7 de bewakingsbeelden zien vanaf uw smartphone. Bent u bijvoorbeeld niet thuis en gaat er een alarm af dan kunt u direct zien wat er aan de hand is. Mocht het een loos alarm zijn dan kunt gemakkelijk het alarm uitschakelen zonder dat de meldkamer direct gealarmeerd wordt. Het voordeel van camerabewaking is dat vooral preventief goed werkt. Inbrekers kiezen niet zo zeer het huis uit waar het meeste te halen valt maar huizen waar ze gemakkelijk ongezien in en uit kunnen komen. Als de inbreker een bewakingscamera ziet is de kans groot dat de inbreker uw huis overslaat. Mocht er toch ingebroken worden en het staat goed op beeld dan is de pakkans van de daders stukken groter.

Vakantie

Inbrekers houden een huis meestal een paar dagen in de gaten voordat zij hun slag slaan. En als ze concluderen dat u al een aantal dagen niet thuis bent geweest wordt uw woning een doelwit. Met een domotica beveiligingssysteem kunt u uw lichten in de avonduren aanzetten en uw gordijnen in de ochtend en avond opendoen. Zo lijkt het voor de inbrekers alsof u thuis bent en zullen ze minder snel inbreken. Deze vorm van preventief beveiligen wordt ook wel aanwezigheid of thuissimulatie genoemd.

Domotica sloten

De sloten in uw woning kunnen ook aangesloten worden op het domotica systeem. Dit worden dan ook wel slimme sloten genoemd. U kunt met uw smartphone de ramen en deuren op slot doen. Dit is erg geruststellend als u niet thuis bent en niet zeker weet of u bijvoorbeeld het raam bij de keuken wel dicht en op slot heeft gedaan.

Bewegingssensoren

Met een domotica beveiligingssysteem kan er gebruik gemaakt worden van bewegingssensoren.
Deze bewegingssensoren kunnen ook op verschillende plekken in het huis worden geplaatst denk aan de hal, op de trap, in de woonkamer. Zodra er iemand langsloopt krijgt u een melding. Het plaatsen van bewegingssensoren in de tuin is ook een extra veiligheidsmaatregel. Zodra een potentiële inbreker uw tuin inloopt zullen alle lampen in de tuin aanspringen, dit zal de inbreker afschrikken waardoor de inbreker nooit bij u binnen zal komen.

Domotica alarmsysteem

Domotica alarmsystemen worden aangesloten op de camerabewaking en op de bewegingssensoren. Zodra een camera of een bewegingssensor iets oppikt wat er niet zou moeten zijn gaat het alarm af. Het is met een domotica beveiligingssysteem mogelijk om bij een alarm uw geluidsinstallatie te bruiken als afschrikmiddel door een bepaald geluid of muziekje af te spelen.
Ook bij het afgaan van het alarm krijgt u direct een pushmelding en kunt u het alarm met één druk op de knop weer uitschakelen.

Beveiliging door middel van domotica

Met een domotica beveiligingssysteem zijn de mogelijkheden eindeloos. U kunt uw beveiliging zo uitgebreid en geavanceerd maken als u zelf wilt. Maar het is natuurlijk ook mogelijk om alleen camerabewaking of een alarm te nemen. De mogelijkheden zijn eindeloos als het gaat om domotica.

Back to list