Blog

Top 5 meest gebruikte domotica systemen.

1.Verlichting 

Het automatiseren van de verlichting zodat het met een smartphone en tablet bediend kan worden is een van de bekendste en daarmee ook een van de meest gebruikte vormen van domotica. Door de verlichting aan te sluiten op het domotica systeem van uw huis kunt u gemakkelijk vanaf overal waar u  een internetverbinding heeft de verlichting in uw woning bedienen.
Vooral het gebruik maken van scene’s ( met 1 druk op de knop de verlichting naar de gewenste instelling) geeft dit veel gemak en comfort voor de gebruiker.

2. Videodeurbel/slim slot

Als er iemand aanbelt dan zal u door de videodeurbel op uw smartphone kunnen zien wie er voor de deur staat, en in combinatie met het slimme slot kunt u ook direct de deur openen mocht u dit willen doen. De combinatie videodeurbel met een slim slot is enorm handig als er bijvoorbeeld visite voor de deur staat en u bent nog niet thuis. Of als er een pakket bezorger voor de deur staat zodat die een pakket binnen kan zetten.
Tevens is het ook een stukje veiligheid wat er gecreerd wordt thuis. Zo kan er bijvoorbeeld automatisch een foto gemaakt worden van de persoon die aanbelt huis wat je later eenvoudig terug kan kijken in je app.

3. Verwarming

Met een verwarming die aangesloten is op uw domotica systeem kunt u vanaf uw smartphone of tablet de verwarming in iedere kamer afzonderlijk gemakkelijk regelen. Dit kan vanaf waar u maar wilt, bent u op visite, of bijvoorbeeld op werk en gaat u naar huis dan kunt u de verwarming alvast aanzetten zodat u in een warm huis thuiskomt. Het kan natuurlijk ook andersom. Bent u net vertrokken voor een weekendje weg en bent u vergeten de verwarming uit te zetten, dan kunt u alsnog gemakkelijk vanaf uw smartphone de verwarming uitschakelen en zo besparen op stookkosten.

4. Beveiliging

De mogelijkheden voor het beveiligen van uw woning, kantoor of vakantiehuis zijn eindeloos met een domotica beveiligingssysteem. Denk hierbij aan camera’s, alarmsystemen, automatisch aanspringende verlichting en op afstand regelbare sloten. Mocht er ingebroken worden dan krijgt u daarvan direct een melding op uw smartphone en springt of knippert u verlichting in huis en wordt er afschrikkende muziek afgespeeld. Een domotica beveiliging werkt ook preventief, inbrekers mijden woningen en panden waar camera’s en andere beveiligingssystemen zichtbaar zijn.

5. Bediening van gordijnen, rolluiken en zonnewering

Het bedienen van de gordijnen, rolluiken en zonnewering op basis van domotica zorgt voor veel extra gemak. U kunt alles gemakkelijk vanaf uw smartphone of tablet bedienen, zo hoeft u nooit meer op zoek te gaan naar die ene afstandsbediening van de zonnewering.

Back to list