Datanetwerk

Trend Installatietechniek heeft jarenlang ervaring met het ontwerpen en aanleggen van een datanetwerk. Intussen hebben wij diverse klanten voorzien van een hoogwaardig data-netwerk, zowel CAT5E, CAT6, CAT6A en glas netwerken..

Alle bekabeling wordt volgens de specificatie van de fabrikant aangesloten in de patchkast en wall-outlets. Deze worden gemeten met een gekalibreerde datameter van Fluke DTX1800.

Elke aansluiting wordt apart gemeten en digitaal en eventueel schriftelijk overgedragen aan de opdrachtgever. Hierdoor weet de eindklant/opdrachtgever dat de installatie het datanetwerk voldoet aan de gestelde eisen zoals in de norm is vast gelegd.

Voordelen datanetwerk

Er zijn een aantal voordelen die een datanetwerk heeft tegenover een traditioneel netwerk.

  • Vaak lagere kosten aan materiaal
  • Hogere snelheden
  • Ongevoelig voor elektromagnetische storingen

Nadelen zijn er voor de gebruiker niet. Het werkt namelijk zoals het hoort te werken.

Onderhoud

Zoals elk netwerk moet ook een datanetwerk goed functioneren. Om een netwerk goed te laten functioneren is onderhoud nodig. Ook in onderhoud staan we bij Trend voor u klaar. Wij zijn bekend met de verplichte standaarden waar een netwerk aan moet voldoen. U haalt met Trend dus een specialist binnen die de kennis in huis heeft om uw netwerk te leveren, te installeren en te onderhouden.

Heeft u interesse om uw netwerk te laten installeren en te laten onderhouden door Trend installatietechniek BV? Neem dan contact met ons op.