Huisautomatisering

Huisautomatisering

De mogelijkheden van domotica zijn erg divers en zijn gericht op huisautomatisering. Hieronder vindt u een opsomming van een paar veel gebruikte toepassingen voor huisautomatisering .

  • Mogelijkheid om scenes te maken en wijzigen.(b.v. met een druk op de knop de verwarming laag te zetten, rolluiken te sluiten, lichten te doven etc.)
  • Aanwezigheidsmelders in verschillende ruimtes om automatisch verlichting en verwarming in te schakelen.(energiebesparing)
  • Aanwezigheidssimulatie registreert uw gewoontes en kan als u op vakantie bent b.v. het licht aan en uit schakelen en de  jaloezieën  open en dicht sturen. Zodat het lijkt alsof het huis bewoond is.
  • Visualisatie op een touchscreen of tablet weergeven van Foto’s/plattegronden van uw woning of gebouw met daarin alle informatie die u belangrijk vind b.v. ramen en deuren die open staan, verlichting en verwarming die nog aan staan etc.
  • Op afstand bekijken van camera’s in en om het gebouw of woning en het in/uit schakelen van verwarming, verlichting, alarminstallatie e.d.
  • Intercom: zien wie er voor de deur staat op het inbouw touchscreen of gewoon in uw vertrouwde Skype® omgeving op pc, Mac of tablet.
  • Zonwering op en neer sturen op basis van zon/regen/wind.

Dit is slechts een greep uit de toepassingen die mogelijk zijn met huisautomatisering met een domotica installatie.

Als u geïnteresseerd bent in een domotica installatie voor een huisautomatisering, maar u vind de investering nu nog te hoog dan kunt altijd beginnen met een aantal basisfuncties. Later is het nog mogelijk om uit te breiden met nieuwe functies en toepassingen. Bij Trend installatietechniek is het dus ook mogelijk om huisautomatisering betaalbaar te maken met een domotica installatie.

Informatie opvragen

En is uw interesse gewekt? Wilt u meer informatie hebben over hoe u uw huis of bedrijf kan automatiseren? Neem dan contact met ons op.